SZC logo

Gyulai Szakképzési Centrum

OM kód: 203069/030 | 5510 Dévaványa, Mezőtúri út 2.

Intézmény logo

Gyulai SZC Dévaványai Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium

HírekKözérdekű adatok
Széchenyi 2020

Képzéseink tanulói szemmel

Képzéseink tanulói szemmel

Képzéseink tanulói szemmel

KERESKEDELEM Ágazat

B. Kitti 10.B osztály — kereskedelmi értékesítő

Én kereskedelmi értékesítőnek, eladónak tanulok. Nagyon örülök, hogy ezt a szakmát választottam.

Kilencedikes koromban még csak barátkoztam az eladó szakmával, ugyanis még nem voltam kint a bolti gyakorlaton . A tanórákon már készültünk a nyári gyakorlatra ,hogy minél könnyebben illeszkedjünk be  a bolti gyakorlati helyeinken. Én a  SPAR-ba kerültem, ahol a dolgozók  nagyon kedvesek voltak ,megmagyarázták mindig az aktuális feladatokat: rendeztem az árut a polcokon, ellenőrizem a szavatossági időket .Ösztöndíjat is kaptam, ösztöndíjat év közben is kapunk ,ennek összege a tanulmányi átlagtól  függ.

Szerintem ezzel a szakmával könnyen elhelyezkedhetek majd, ugyanis szoktam figyelni a hirdetéseket, mindig keresnek eladókat. Még nem tudom, hogy élelmiszer, vagy műszaki boltba fogok dolgozni ,de biztos, hogy nem leszek munkanélküli.

 


INFORMATIKA ÉS TÁVKÖZLÉS ÁGAZAT

V. Levente 9.A osztály – informatika

Azért választottam a dévaványai iskolát, mert ide jár a nővérem is, és mindig csak jó dolgokat mondott az iskolai életről ,a tanárokról. A szüleim azt javasolták, hogy próbáljam meg az informatika ágazatot. Mindig is érdekeltek a számítógépek. Majd szeretnék megtanulni programozni, szerelni. Nagyon jó, hogy még ösztöndíjat is kapok. Ha leérettségizek, gondolom, sikeresen el tudok majd helyezkedni, minden cégnél fontos a jó informatikus .Szerintem jól lehet keresni az általam választott szakmával.

 


SZOCIÁLIS ÁGAZAT

M.Alexandra 9.A osztály – kisgyermekgondozó-nevelő

Azért választottam ezt a szakmát, mert imádom a kisgyerekeket, nagyon sok picike unokatestvérem van. Öröm velük leülni játszani, sok törődést, odafigyelést igényelnek .Szerintem valamelyik bölcsődébe fogunk menni gyakorlatra, már nagyon várom!  A kisgyermek gondozók viszonylag jól keresnek. Amíg középiskolások vagyunk és jól tanulunk, ösztöndíjat is kapunk.

Mehettem volna más iskolába ,mert gyomai vagyok, de nem mentem ,mert megtetszett az iskola, meg a bejárás is jól megoldható. Szerintem szép szakmát választottam!

 


ÉPÍTŐIPAR  ÁGAZAT

K. Tamás Gábor 9.B osztály – festő, mázoló, tapétázó

Azért választottam a festő szakmát, mert a nagybátyám sokat mesélt a munkájáról, ő ugyanis szobafestő. Ha megszerzem a  szakmunkás-bizonyítványt és szerzek elég tapasztalatot, akkor külföldön is ki akarom próbálni magam. Lehet, hogy kint még tanulok is új szakmai dolgokat. Szeretnék megfelelő pénzösszeget gyűjteni, hogy  el tudjam indítani Magyarországon az éltemet és a vállalkozásomat.

 


 

SZÉPÉSZET ÁGAZAT

M. Dóra 9.A osztály – fodrász

Anyával szívesen csinálunk  közös programokat, érdekel a sminkelés, frizurakészítés. Sokan dicsértek, hogy  ügyes vagyok, így kaptam kedvet a fodrászathoz. Mivel elég visszahúzódó lány vagyok ,nem szeretek egyedül utazni, jól jött ,hogy a dévaványai iskolában az épületen belül van kollégium is. A nyílt napon megtetszett az iskola, eljöttem és beiratkoztam. Már vannak a kollégiumban barátaim, nem bántam meg a választásomat.

 


TURIZMUS-VENDÉGLÁTÁS ÁGAZAT

K. Klaudia 12.A osztály –  vendégtéri szaktechnikus, pincér-vendégtéri szakember

  1. Amikor nyolcadikos voltam, nehezen tudtam eldönteni, hogy hova szeretnék menni továbbtanulni , milyen szakmát kellene választanom.

 Azért döntöttem úgy, hogy a dévaványai középiskolába  jelentkezem ,mert közel van a lakóhelyemhez és nem kell korán kelnem. A pincér szakmát azért választottam, mert nagyon sok lehetőséget látok benne ,megismerkedhetek külföldi kultúrákkal, gasztronómiával. Harmadik éve tanulom ezt a szakmát és az eddigi éveim során nagyon sok új információval, tudással lettem gazdagabb. A gyakorlaton is nagyon sok tapasztalatot szerezhettem. Betekinthettem a vendéglátás minden részébe, például: árufelvétel, felszolgálás különböző rendezvényeken  (születésnapok, esküvő, ballagás). A gyakorlati oktatómtól rengeteget tudtam tanulni, megtanította ,hogyan legyek határozott, megosztotta velem a tapasztalatait, beleláthattam a munkafolyamatokba, ami nekem sokat segített. Eleinte nagyon szokatlan volt  a pörgés, de ahogy egyre többet voltam a gyakorlati helyen, annál jobban tudtam alkalmazni a megszerzett tudásom.

Úgy hiszem :jól választottam szakmát is és iskolát is! Mindenkit csak bíztatni tudok, hogy válassza a dévaványai középiskolát!

 


GÉPÉSZET ÁGAZAT

S.Béla Zsolt 11.B osztály – hegesztő

Békéscsabán kezdtem, mint karosszéria lakatos, de sajnos családi okok miatt haza kellett jönnöm. Így választottam a helyi középiskola szakmakínálatából a hegesztő szakmát. Két év alatt nagyon megszerettem. Sok. pozitív visszajelzést kaptam, hogy jó a rálátásom a dolgokra. Családi okok miatt kellett hazajönnöm, viszont nem bántam meg, jól érzem magam. A gyakorlati oktatóim több dolgot is rám bíznak, és meg vannak elégedve velem. Szinte csak jó dolgok történnek, amióta hegesztőként a gyakorlatokon vagyok.

 


 

 


Partnereink

SZC logo

Gyulai Szakképzési Centrum


Gyulai SZC Dévaványai Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium

5510 Dévaványa, Mezőtúri út 2.

Telefon: 06-66/585-110

E-mail: devavanya@gyszc.hu

OM azonosító: 203069/030

Felnőttképzési nyilvántartás száma: B/2021/002065


2024Gyulai SZC Dévaványai Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium