SZC logo

Gyulai Szakképzési Centrum

OM kód: 203069/030 | 5510 Dévaványa, Mezőtúri út 2.

Intézmény logo

Gyulai SZC Dévaványai Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium

HírekKözérdekű adatok
Széchenyi 2020

Galéria

Összes képgaléria

Tábornapló 2022

    2022. június 24.|Kardos Erika

Tábornapló

Véget ért a tanév, de iskolánk továbbra is hangos a gyermekzsivajtól, nevetéstől, jókedvtől.

Ugyanis június 20-ától kezdetét vette a Mesterségek tábora-Gólyatábor.

Íme, egy kis visszaemlékezés az öt felejthetetlen napról:

Az első napon az általános iskolás és a kisiskolás korú gyerekek betekintettek a szépészet szakma rejtelmeibe.

Igazi örömforrás volt számukra a só-lisztgyurma készítés, melyekből különböző figurákat, virágokat formáltak, színeztek. Mások karkötő készítéssel, gyöngyfűzéssel vagy éppen a babákon a fonás gyakorlásával próbálták ki tehetségüket.

A második napon a hegesztő-festő csoport érdekességeivel foglalkoztak. Rövidfilmen megnézték a szakma tudnivalóit, majd a gyakorlás következett. Ellátogattak az iskolában gyakorlatot teljesítő festőkhöz, akik megmutatták a létraállás technikáját, az ajtófestést egy ecsetvonás erejéig próbálták ki.

Majd a hegesztéshez szükséges eszközökkel ismerkedtek meg, felpróbálták a védőruhát, pajzsot. Levezetésként egy matematikával egybekötött kifestő következett.

A kirándulás elmaradhatatlan része a tábornak. A gyerekeknek nagyon tetszett a Gyulai Szakképzési Centrum bolt- múzeuma, ahol meg ízlelhették egy 19. századi szatócsbolt hangulatát. A kisvonatozás felejthetetlen élményt nyújtott, mellyel körbe utazva megtekintették Gyula város nevezetességeit.

A következő napon a kereskedelem és vendéglátás szakmával ismerkedtek meg a táborozók. A sok jó hangulatú játék után kipróbálták a pénztárgépet, eljátszották a pénztáros és a vásárló szerepét is. Nagyon ügyesen felismerték a különböző fűszernövényeket és azok felhasználását.

Az informatikai foglalkozás sokaknak nagy kedvence volt.  Nagy sikert aratott a robotprogramozás, a VR szemüveg használata, az elektronikus áramkör építése, a LEGO robot építése.

Népszerűek voltak a mindennapi testnevelés foglalkozások, amelyeken a gyerekek fáradhatatlanul beleélték magukat az ügyességi versenyekbe, a tollaslabda, minifoci, lábtenisz, asztalitenisz és pókfoci játékokba.

A sok móka és kacagás közepette nagyon hamar elrepült az idő: elérkezett a táborzárás.

A sütizés és üdítőzés közben minden résztvevő megkapta annak a szakmának a mesterlevelét, amelyben a legügyesebbnek bizonyult, a mestervizsga letétele után.

Bízunk benne, hogy minden résztvevő szép emlékekkel távozott középiskolánkból.

Kardos Erika, oktató


Partnereink

SZC logo

Gyulai Szakképzési Centrum


Gyulai SZC Dévaványai Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium

5510 Dévaványa, Mezőtúri út 2.

Telefon: 06-66/585-110

E-mail: devavanya@gyszc.hu

OM azonosító: 203069/030

Felnőttképzési nyilvántartás száma: B/2021/002065


2024Gyulai SZC Dévaványai Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium